четвъртък, 27 април 2017 г.

Бойко Борисов-професия министър-председател

Малко преди срещата ГЕРБ и "Обединени патриоти" подписаха коалиционно споразумение.  БГНЕС
Президентът Румен Радев връчи мандата на Бойко Борисов като лидер на най-голямата партия в 44-тия парламент. Борисов ще има 7 дни, за да състави кабинет или да върне мандата на президента. 


Малко преди срещата ГЕРБ и "Обединени патриоти" подписаха коалиционно споразумение. При връчването на мандата държавният глава каза пред Цветан Цветанов и Бойко Борисов, че очаква убедителни кандидатури за министри. 

Вярвам, че ще отговорите с Вашата управленска програма на най-насъщните очаквания на българите - сигурност, доходи, справедливост, законност. Убеден съм, че опитът от миналото ще бъде Ваш добър съветник. Желая Ви успех! 
След срещата лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви: 
Президентът Румен Радев постанови и възложи на мен, след решение на парламентарната група след подписване на коалиционното споразумение с Обединените патриоти, да съставим правителство. Коалиционното споразумение го подписахме малко по-рано. Сега имаме няколко дни да ги изпълним със съдържание от кадри - експерти, политици, да има баланс в него и най-вече това, което искам, и днес или утре сигурно ще отворим темата - не като министерства, а като екипи, да могат да се сработят хората, които ще заемат министерски, зам.-министерски постове и вицепремиерите. В следващите дни ще се занимаваме с това най-подходящите, най-подготвените и в същото време във възможност да работят в синхрон хора, защото българските граждани в тази тежка обстановка очакват от първия ден да започнат да се случват нещата. Така че приехме мандата. В следващите дни ще поработим върху него и в най-кратък срок, станем ли готови, ще информираме президента за следващите процеси. 

Източник:Българско Национално Радио

Автор: Мира Стефанова
*****************************************************************

HABERBG.NET-  новините с два езика

0 yorum:

Публикуване на коментар

Всеки може да коментира по статията.