вторник, 25 април 2017 г.

Бойко Борисов: Твърдението на опозицията, че ще помагат по важни теми е прах в очите и пореден популизъм

Бойко Борисов говори след проведените консултации с държавния глава Румен Радев
Твърдението на опозицията, че ще помагат по важни теми е прах в очите и пореден популизъм. Това каза на брифинг в президентството лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след проведените консултации с държавния глава Румен Радев.


 „Запознахме президента с тежките преговори за съставяне на правителство между ГЕРБ и ОП“, каза Борисов и отчете, че в сложната вътрешна и международна ситуация по волята на народа така, както ги е разпределил в парламента са длъжни да направят правителство, защото всякакви други формули математически дори не излизат. 

Борисов заяви, че от ГЕРБ са заявили на президента, че ще изчистят всички детайли в коалиционното споразумение и ще проиграят всички възможни конфликтни ситуации по време на едно управление, за да може да бъде стабилно в рамките на 4 години. 

„Приехме поздравленията на президента за успешното представяне на партията на изборите, убедителната победа така, както навремето ние го поздравихме“, каза Борисов. „За разлика от много други ние отчитаме успехите и приемаме неуспехите с достойнство. 

„Поредно хвърляне на прах в очите"

Чух от нашите колеги от опозицията ,че щели да помагат по важни за страната теми. Пореден популизъм, поредно хвърляне на прах в очите", каза той и посочи, че една от най-важните теми в държавата е председателството на Съвета на ЕС. „Затова предложихме най-конструктивното - да се обединим около тази тема. Отговорът го чухте преди половин час. Каква конструктивна опозиция?“, попита Борисов. Той обясни, че още не е заглъхнало ехото от победата на предсрочните парламентарни избори на ГЕРБ и е започнало да се говори за предсрочни. Той определи поведението на БСП като безотговорно. 

Деница КИТАНОВА 
 Информационна агенция "Фокус" 

0 yorum:

Публикуване на коментар

Всеки може да коментира по статията.