понеделник, 7 май 2018 г.

Община Кубрат сама ще извозва сметта,решиха общинските съветници



Община Кубрат трябва сама да организира събирането и извозването на битовата смет до регионално депо в Разград,цитиран от Радио Шумен. 

Това решиха на извънредна сесия в петък общинските съветници. Заседанието беше свикано заради отказа на сметопочистващата фирма да изпълнява ангажиментите си. Така хората от града и близките села вече дни наред са с препълнени контейнери пред домовете си. Предложението да бъде създадено общинско предприятие по чистотата не беше гласувано от съветниците. 

Договорът за сметопочистване с дружеството „Еко 2015” е за 10 години

По думите на кмета на Община Кубрат, Алкин Неби, за сформирането на подобна структура е нужно време и това не може да стане в рамките на една сесия. Той увери членовете на Общинския съвет, че кметовете на други общини също ще помогнат с техника за извозването на боклука, ако това е нужно. Договорът за сметопочистване с дружеството „Еко 2015” е за 10 години, сключен е от Осман Чауш, изпълнявал длъжността заместник-кмет, и ако общината не го прекрати, контрактът ще изтече през 2025 година. 

С писмо фирмата вече е уведомила местната управа, че ще почиства само 100 контейнера, при 900, разположени в града и селата. До това решение се стигна, след като общинските съветници на два пъти намалиха план-сметката на дружеството. 

Източник:Радио Шумен

0 yorum:

Публикуване на коментар

Всеки може да коментира по статията.