четвъртък, 18 май 2017 г.

''Валери Симеонов трябва да подава оставка''

Павел Тенев, станал популярен с нацистките си снимки
Воля" скочи на вицепремиера Валери Симеонов. В парламента лидерът на партията Веселин Марешки му поиска оставката.
Причината е скандалът със заместник-министъра Павел Тенев, станал популярен с нацистките си снимки. Заради общественото недоволство той вчера подаде оставка. По-рано обаче Симеонов го защити, тъй като той е от квотата на "Обединени патриоти". Скандалът обаче възмути "Воля".
Стефан Августинов, член на изпълнителното бюро на "Воля", обясни в кулоарите на Народното събрание, че било недопустимо вицепремиер на европейска държава да се държи по този начин. Подигравката на "Обединени патриоти" била недопустима.
Имало безсилие в коалицията да назначи качествени кадри. Затова "Воля" ще обсъди дали да се иска оставката на Валери Симеонов. Формацията не подкрепяла участието на "Обединени патриоти" във властта.
Оставката трябва да я иска премиера, това пък заяви малко по-късно лидерът Веселин Марешки. Как реагира самият човек, който е направил този знак, подаде си оставката, всеки трябва да си носи отговорността, коментира той.
Марешки обаче смята, че Симеонов трябва да си подаде оставката. Това е моралното, убеден е Марешки.
"За нас нямат значение имената, а делата. Ние критикуваме или подкрепяме делата. Не трябва да обръщаме внимание на всеки помияр, който те захапва", коментира той властта.

ДПС иска "Обединени патриоти" да излязат от властта
Хамид Хамид -ДПС

Според депутата от ДПС Хамид Хамид такава шега с Холокоста е опасна. Да се прави шега, подигравка с паметта на тези хора вкарва България в международен скандал.
По мнението на Хамид, чувствителната еврейска общност няма да ни го прости. Толкова години имаме прекрасни отношения с държавата Израел, с всички евреи по света, гордеем се с това, което сме направили през годините, изтъкна Хамид.
Шегата на Симеонов била дебелашка. Отстраняването на един заместник-министър в тази ситуация не било достатъчно. ДПС иска "Обединени патриоти" да излязат от властта.
Говоренето от ДПС може да повлияе на "Обединените патриоти" в обратната посока, посочи депутатът от "Обединени патриоти" Искрен Веселинов за коментара на Хамид Хамид Валери Симеонов и патриотите да излязат от властта. Според него действително Павел Тенев не е проявил добър тон, но и не е защитавал фашистка идеология.
Господин Симеонов е известен с чувството си за хумор, което е по-особено, може би трябва да се съобразява с новата си позиция, предположи Веселинов.
ЧЕРВЕН ДЕПУТАТ СКОЧИ СРЕЩУ ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ
 Александър Симов-БСП
Валери Симеонов няма място в правителството, категоричен бе социалистическият депутат Александър Симов.
Тепърва червените ще се съберат, за да обсъдят дали парламентарната група на БСП ще иска оставката на вицепремиера.Според Симов подалият оставка зам.-министър е постъпил правилно. Така трябвало да постъпи човек, който си прави шега с жертвите на нацизма. Тези жертва са в основата на съвременна Европа, каза Симов.
"Не мога да си представя как човек като Валери Симеонов ще посреща своите европейски колеги по време на европейското председателствоС какви думи ще ги забавлява", коментира още червеният депутат и предположи: "Ще им показва фотоси, как се е чекнал там, където вместо вода е течал газ", коментира Симов.
HABERBG.NET

0 yorum:

Публикуване на коментар

Всеки може да коментира по статията.