неделя, 14 май 2017 г.

Две възрастни жени са предали на телефонни измамници над 20 000 леваДве възрастни жени са предали на телефонни измамници над 20 000 лева и златни накити, съобщиха от ОД на МВР – Търговище


В петък след обяд потърпевшите – на 77 и на 75-годишна възраст са били въведени в заблуждение от неизвестен извършител по идентичен начин – чрез обаждане на стационарния им телефон от човек, представящ се за полицейски служител. Той им обяснил, че е необходимо да окажат съдействие на органите на МВР, които провеждат операция по задържане на извършители на телефонни измами. 

20 хиляди лева

По този начин на 77-годишната жена е отнета сумата от 20 хиляди лв, а на 75-годишната й съгражданка – 2 800 лв. и около 200 г златни накити. По случаите са образувани досъдебни производства по чл. 209 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Търговище.
От Областната дирекция на МВР – Търговище отново напомнят на гражданите да не предоставят под никакъв предлог парични суми и ценности на непознати, представящи се за полицейски служители. Няма практика полицията да иска съдействие от гражданите по такъв начин. 


Получат ли телефонно обаждане с подобно искане е необходимо гражданите своевременно да сигнализират на тел. 112, на полицейския си инспектор или в най-близкото поделение на МВР.

Информационна агенция "Фокус"

0 yorum:

Публикуване на коментар

Всеки може да коментира по статията.