неделя, 9 април 2017 г.

Историята на Силистра вече на онлайн платформа

Снимка:starasilistra.com
Интернет порталът „Стара Силистра”, създаден от фотографа Петко Герасимов, проследява историята на града, събрана в стари снимки. 


Там могат да се видят емблематични обекти и копия на ценни документи, както и да се прочетат увлекателно написани текстове за събитията, случили се в Силистра. 

Вече няколко години Петко Герасимов илюстрира с фотоси и картички историята на крайдунавския град. Днес, наред с ценните експонати, които показват един непознат или забравен облик на Силистра, Петко Герасимов притежава и много снимки от други градове. Затова обмисля да разшири сайта или да създаде нов интернет портал, който да събере историята в снимки и на другите населени места в страната. 

„Холивудски снимки”

„От снимките могат да се научат много истории.” – казва фотографът. Така например от старите снимки на Шумен от 1926 г., 1932 г. и от 1940 г., които е намерил Петко Герасимов, се вижда, че в Шумен през 1940 г. е имало магазин с името „Дядо Мраз”, както и хотел „Холивуд”. Конезаводът „Кабиюк” също е бил обект на интерес за едновремешните фотографи. 

Людмила Борисова разговаря с Петко Герасимов за новите снимки, които ще попълнят интернет портала „Стара Силистра”. 


Източник:Радио Шумен

Автор: Людмила Борисова

0 yorum:

Публикуване на коментар

Всеки може да коментира по статията.