неделя, 2 април 2017 г.

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ МУСТАФА КАРАДАЙЪ СЕЗИРА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ЗА НАСИЛИЕТО НА НАЦИОНАЛИСТИТЕ СРЕЩУ ИЗБИРАТЕЛИ НА ГРАНИЦАТА С ТУРЦИЯ


Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ сезира Главния прокурор на Р България Сотир Цацаров във връзка с актовете на насилие от страна на представители на Националистическите формации за действията им на 24 март на пунктовете на границата ни с Турция и настояване за извършване на проверка и образуване на досъдебно производство, при констатиране на факти и обстоятелства.
Председателят на ДПС напомня в сигнала, че никой няма право чрез насилие и заплаха или по друг незаконен начин да пречи на някого да осъществи избирателното си право, като нарушението на тази забрана е престъпление и трябва да се наказва с цялата тежест на закона.
Припомняме, че ръководството на ДПС излезе с призив за действия от страна на компетентните български органи и институции още същия ден и призова всички политически партии да се разграничат от действията на т.нар. патриотични формации и да ги осъдят като противоречащи на конституцията на Р България и българското законодателство.

Пресцентър  на ДПС

0 yorum:

Публикуване на коментар

Всеки може да коментира по статията.