петък, 6 януари 2017 г.

Корнелия Нинова:БСП няма да предлага министри за служебен кабинет

                                                                   6 Януари 2017 | 16:33

БСП няма отношение към състава на служебния кабинет на президента Радев. Нито ще предлага министри, нито ще им дава оценки, на тези които той е избрал. 

Разбирам, че това като че ли не ви се вярва, че е така. Това е част от промяната. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на извънреден брифинг след заседание на Изпълнителното бюро на партията.

''КУХА ФРАЗА ''

 „Ще има правила в тази държава и те ще се спазват. Конституцията, законите и правилата казват – служебният кабинет се прави от президента на Републиката. Това няма да бъде куха фраза, това ще бъде в този случай абсолютна практика“, заяви лидерът на БСП. Нинова посочи, че на заседанието на Изпълнително бюро са обсъдили платформата, новия устав и коалиционната политика. 

Тя обяви, че тръгвайки по страната, срещайки се с партийните структури ще обсъждат тези въпроси с тях. „Целта е не ръководството на Конгреса да представи готови и нови тези и документи, а партията отдолу да ги разгледа“, заяви лидерът на БСП. 

Поздравителното писмо на Борсисов за Тръмп

Във връзка с новогодишните поздравления към премиера Борисов от страна на руския премиер Дмитрий Медведев и от новоизбрания президент Доналд Тръмп, Нинова заяви, че това е добър протокол и жест на възпитание. „Така се прави. По света президенти, премиери си честитят празниците по този начин. Това не е някакво изключение или благоволение на г-н Борисов, въпрос на добро възпитание“, посочи лидерът на БСП. 


Деница КИТАНОВА 
Информационна агенция "Фокус"

0 yorum:

Публикуване на коментар

Всеки може да коментира по статията.