събота, 3 декември 2016 г.

„НСО,която охранява Ахмед Доган и Делян Пеевски, разполага с 37 милиона бюджет за 2017"

Аз предложих следното – да извадим от бюджета на НСО - 5 800 000 лева
публикувано на 03.12.16 в 14:11

Държавна агенция „Разузнаване“ (ДАР) е със срамен бюджет за 2017 година – 23 милиона лева. Това каза в предаването „Метроном“ на на Радио „Фокус" - Пловдив Методи Андреев, депутат от групата на ГЕРБ. 

По думите му Националната служба за охрана (НСО), която охранява Ахмед Доган и Делян Пеевски, разполага с 37 милиона бюджет за следващата година. „Българската система за сигурност, службите за сигурност имат бюджети, които по традиция се правят по този начин, по който беше направен този бюджет. 


Истината обаче е, че тази година България е изправена пред коренно различни предизвикателства. Основните проблеми на България идват от Близкия Изток, от местата, които генерират мигрантски поток. Освен това, с този мигрантски поток идва опасността от проникване на радикални елементи. Тук се появява изключителната роля на българските специални служби, особено тези, които работят извън граница. Нормално е като държава, която е на границата на два свята, да имаме сериозни бюджети за службите за външно разузнаване, а не както е сега“, коментира Методи Андреев. 

„Аз предложих следното – да извадим от бюджета на НСО - 5 800 000 лева


„Аз предложих следното – да извадим от бюджета на НСО - 5 800 000 лева, колкото струва охраната на двамата политически лидери. Аргументация ми беше ясна – те са богати хора, могат сами да осигурят своята сигурност. А тези 5,8 милиона, разделени на две по 2,9 милиона, да бъдат дадени на ДАНС като контраразузнавателна служба, осигуряваща сигурността на държавата срещу проникване на радикални и терористични елементи, а другите 2,9 милиона – на Държавна агенция „Разузнаване“, която със своите източници може да предостави информация, която може да спаси човешки животи, да спаси инфраструктура”, посочи депутатът от групата на ГЕРБ. Методи Андреев добави, че предложението му не е било прието, включително и от ГЕРБ. 

Тони МИХАЙЛОВ 
Информационна агенция "Фокус"

0 yorum:

Публикуване на коментар

Всеки може да коментира по статията.