петък, 10 ноември 2017 г.

Публикуваха имената на загиналите по пътя на Европа от 1993 година насам

     
   Мнозина са загубили живота си в бежански лагери, или при пътни инциденти.
От екипа на вестника заявиха, че искат да покажат жертвите на мигрантската криза като човешки същества с произход, минало и живот. 

Не всички от имената в списъка са се удавили във водите на Средиземно море. Някои от тях са били хвърлени зад борда. Споменати са и двама иракчани - на 29 и 36 години, които са измръзнали до смърт на българска територия, близо до границата с Турция, след като два дни са вървели пеша през снега.
Мнозина са загубили живота си в бежански лагери, или при пътни инциденти. В документа се споменават и много самоубийства - има случаи при които бежанците са се самозапалвали, обесвали или са скачали от сгради. Има случаи и на расистки атаки. Сомалийски тийнейджър е бил убит при подобна атака в училище в Швеция преди две години. Повечето от жертвите са от Сирия, Афганистан, Ирак, Еритрея и Западна Африка.
Най-тежката трагедия
Една от най-големите трагедии се разигра през май миналата година когато 550 души са удавиха, след като две лодки потънаха край бреговете на Либия.
ООН:Спад  на бежанците към Европа
Последните данни на Международната организация за миграцията показаха че в последните месеци бежанската вълна към Европа изглежда стихва и броят на бежанците постоянно намалява. В началото на месеца обаче ООН обяви, че броят на бежанците по света се е увеличил експлозивно от 42 милиона на почти 66 милиона души от 2009 г. насам.

Източник:bnr.bg

0 yorum:

Публикуване на коментар

Всеки може да коментира по статията.