понеделник, 8 май 2017 г.

Приоритетът на община Гоце Делчев-Център за социална рехабилитация и интеграцияОбщина Гоце Делчев продължава да търси начини за разкриване на нови услуги, като сега приоритетът е да се разкрие Център за социална рехабилитация и интеграция. 

Това каза за Радио „Фокус“ - Пирин Саид Иброш, заместник-кмет „Социални дейности“ към Община Гоце Делчев. По думите му вече е намерена материална база, така че само се очаква тази услуга да стане държавно-делегирана дейност и да започне да функционира на територията на общината. 

Кризисен център с капацитет  10 души

Той посочи, че от 2016 година е стартирана една нова услуга, която се нарича Кризисен център и тя е единствената на територията на Благоевградска област, като капацитетът ѝ е 10 души. „Всички заведения, особено по-новите, които са разкрити, са оборудвани с обзавеждане според най-новите изисквания на методиката за предоставяне на социални услуги. 

Това оборудване е ставало със средства от Общината, а така също сме кандидатствали и с проекти по националната програма „Красива България“, допълни Саид Иброш. Той каза още, че по принцип винаги има нужда от някакви ремонтни дейности или от закупуване на консумативи, затова управителите на тези центрове не разчитат само на субсидията от държавата, тъй като те са делегирани от държавата дейности, а търсят помощ, както от Общината, така и от спонсори.


Натали СТЕФАНОВА

Информационна агенция "Фокус"ХАБЕРБГ.НЕТ-Новините с два езика

0 yorum:

Публикуване на коментар

Всеки може да коментира по статията.