петък, 17 март 2017 г.

Турска художничка направи уникална 3D рисунка в Ардино

         
Снимки:Гюнер Шюкри
Уникална 3D рисунка ще радва вече учениците в СУ "Васил Левски" в Ардино. Автор е младата турска художничка Ейлем Чалъшкан от побратимената община Къркларели (Лозенград)


Рисунката е направена в антрето на най-голямото ардинско училище и бе открита в четвъртък от кмета на общината Ресми Мурад и зам.-директорите на учебното заведение Фиданка Кисьова и Живко Коджаманов. Тук бяха още председателят на общинския съвет Сезгин Байрям, гл.специалист „Връзки с обществеността” към община Къркларели Варол Шен, мениджър на художничката Федаи Каврък. 


Поради служебни ангажименти директорът на СУ "Васил Левски" Аника Петрова не можа да присъства на откриването.
"Уникална 3D рисунка, която ще предизвиква усмивка у децата. Благодаря на кмета на Къркларели Мехмед Сиам Кисимоглу за съдействието. Това са плодовете на приятелството и сътрудничеството между двете побратимени общини. Надявам се в бъдеще да реализираме още повече подобни инициативи" заяви кметът Ресми Мурад. Той подчерта, че общинското ръководство винаги е организирал и подкрепял прояви в сферата на културата и изкуството. 


Ръководството на СУ "Васил Левски" благодари на талантливата млада художничка от Турция и на ръководството на общината в лицето на кмета Ресми Мурад. Приемат направената 3D рисунка като подарък за всички ученици, които се обучават в училището. "В сградата на учебното заведение има още свободно пространство, където могат да бъдат осъществени и други проекти, защото резултатът е изключителен и ефектен", уточниха от школото.

РАБОТИЛА Е ЦЕЛИ 8 ДНИ

"Работих осем дни, предимно през нощта, тъй като през деня се провеждоха учебни часове. Цветната рисунка е с размери 4 / 4 метра. Отбелязах с Х от къде точно трябва да се снима, за да се види 3D ефекта. Прекарах незабравими дни в Ардино. Тук се живеело по-спокойно, а хората били по-гостоприемни", сподели Ейлем Чалъшкан. Тя уточни, че през месец май отново ще дойде в Ардино, за да нарисува втората си 3D рисунка, този път в централния парк на града.

Ейлем Чалъшкан обича да рисува уникални 3D-рисунки върху тротоари, паркове, във входовете на различни държавни институции, училища. Тя е първата жена в Турция, която се усъвършенствала в това уникално изкуство. 

Гюнер ШЮКРИ

0 yorum:

Публикуване на коментар

Всеки може да коментира по статията.