петък, 24 февруари 2017 г.

Сръбските туристи с засилен интерес в България


Наблюдава се засилен интерес на сръбските граждани към краткосрочни пътувания в България

Това показват запитванията на българския щанд по време на международното туристическо изложение Belgrade Tourism Fair (IFT), което се провежда в Белград, Сърбия от 23 до 26 февруари 2017 г. 
Повишеното търсене е към СПА туризма, културно-исторически обиколки и ски туризъм през уикенди и празници. Най-големи предпочитания през зимата имат към Банско и Боровец. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма

ИДВАТ НА ЧЕРНОМОРИЕТО

Сърбите обикновено идват със собствен транспорт или организирани групи с автобуси. Традиционното те проявяват интерес към морските курорти през лятото. Предпочитанията им са към Южното Черноморие - Созопол, Китен, Несебър, Приморско, Ахтопол и др. 
През 2016 г. се отчита ръст от 8% на сръбските туристи в България спрямо предходната година, като техният брой надхвърля 370 000. Сърбия се нарежда на седмо място като целеви пазар за българския туризъм. 


ПРЕДСТАВЯТ БЪЛГАРИЯ В СЪРБИЯ

Страната ни се представя на изложението в Белград с щанд от 100 кв. м, на който участват Министерството на туризма, общините - Столична, Пловдив, Варна, Русе и четири компании. IFT Белград е най-голямото туристическо събитие в Сърбия, което се организира за 39-ти път. На него се представят над 1100 изложители, от които над 300 чуждестранни от 55 страни.


Информационна агенция "Фокус" 

0 yorum:

Публикуване на коментар

Всеки може да коментира по статията.