събота, 28 януари 2017 г.

Министър Пламен Узунов предприе проверка на охраната на българо-турската граница

Пламен Узунов предприе проверка на охраната на българо-турската граница.

Служебният министър на вътрешните работи Пламен Узунов предприе проверка на охраната на българо-турската граница. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Министър Узунов е пристигнал тази сутрин в 07.00 часа в РДГП - Елхово. 

Министър Узунов поясни, че "целта на посещението е да се убеди в ефективната охрана на границата и да се срещне лично с професионалния състав, изпълняващ отговорната задача за защита на българската държавна граница". 
Дежурният на Регионалния координационен център докладва на министъра за състоянието на оперативната обстановка по българо-турската граница и техническото състояние на използваните системи за наблюдение и охрана на границата. 

Вътрешният министър прие доклада на дежурните и ръководния състав за оперативната обстановка и организацията на работа. На място той се запозна с условията, при които граничните полицаи работят и техническата обезпеченост на граничния пункт. 
След това министър Узунов се отправи към ГКПП - Лесово, за да се запознае със ситуацията на граничния пункт и състоянието на граничното възпрепятстващо съоръжение. 

0 yorum:

Публикуване на коментар

Всеки може да коментира по статията.